Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy przepis na sałatkę śledziową
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 465
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 183
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 465
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 183
Składniki
Śledzie pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem, odstawić na bok na około godzinę. Buraki ugotować i zetrzeć na tarce na grubszych oczkach. Jajka ugotować i pokroić kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Jogurt, śmietanę i musztardę wymieszać i wymieszać z drobno posiekanym koperkiem. Tak powstały sos wymieszać z burakami. Układać warstwowo: buraki, śledzie, jajka, cebula. Górę sałatki posypać koperkiem.