Do góry

Sałatki Przepis na:

Warstwowa sałatka z czerwonym winegretem ze słoika

Warstwowa sałatka z czerwonym winegretem ze słoika

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 935

Dodano:

Odsłon: 4842

Prosta warstwowa sałatka z granatem, serkiem pleśniowym i orzechami.

Składniki

  • 1 gruszka wydrążona z gniazd nasiennych i pokrojona na plasterki
  • 3 szklanki liści szpinaku
  • 1 owoc granatu podzielony na cząstki i obrany
  • 1/4 szklanki orzechów włoskich lub pecan
  • 60 g pleśniowego sera typu blue
  • jednolitrowy słoik z zakrętką
  • Składniki na sos winegret:
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • świeżo mielony czarny pieprz i odrobina soli
  • odrobina sproszkowanego czosnku
  • 2 łyżki czerwonego octu winnego
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W miseczce mieszamy oliwę, ocet i doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem.

  2. Układamy kolejno w słoiku plasterki gruszki na samym dnie, liście szpinaku, owoce granatu, liście szpinaku, posiekane orzechy, liście szpinaku. Na koniec dodajemy okruszki sera pleśniowego.

  3. Wierzch sałatki
    polewamy winegretem. Zakręcamy słoik i schładzamy sałatkę ok. 30 minut w lodówce. Sałatka smakuje najlepiej w dzień przygotowania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń