Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta warstwowa sałatka z granatem, serkiem pleśniowym i orzechami.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34876
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15695
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34876
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15695
Składniki
W miseczce mieszamy oliwę, ocet i doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem.
Układamy kolejno w słoiku plasterki gruszki na samym dnie, liście szpinaku, owoce granatu, liście szpinaku, posiekane orzechy, liście szpinaku. Na koniec dodajemy okruszki sera pleśniowego.
Wierzch sałatki polewamy winegretem. Zakręcamy słoik i schładzamy sałatkę ok. 30 minut w lodówce. Sałatka smakuje najlepiej w dzień przygotowania.