Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowa sałatka z brokułami, wędliną, pomidorami serem i chrupiącymi grzankami, połączona sosem jogurtowo - czosnkowym.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 158
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 226
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9277
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 158
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 226
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9277
Składniki
Brokuły ugotowałam w osolonej wodzie. Odcedziłam i wystudziłam. Pokroiłam go na mniejsze kawałki i włożyłam do salaterki tworząc pierwszą warstwę. Jogurt naturalny wymieszałam z majonezem. Dodałam do nich przeciśnięty przez praskę czosnek, kilka kropel soku z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszałam dokładnie. Połową powstałego sosu polałam brokuły. Wędlinę pokroiłam w drobną kostkę i wyłożyłam na brokuły. Kromki chleba posmarowałam z obu stron masłem i usmażyłam na rumiano na suchej patelni. Zdjęłam je z patelni i pokroiłam w kostkę. Posypałam nimi wędlinę. Pomidorki pokroiłam na mniejsze kawałki i ułożyłam na grzankach. Przyprawiłam je solą i pieprzem i polałam resztą sosu jogurtowego. Ser żółty starłam na tarce na drobnych oczkach i posypałam nim wierzch sałatki. Sałatka jest dobra od razu po przygotowaniu.