Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowa sałatka z brokułami, wędliną, pomidorami serem i chrupiącymi grzankami, połączona sosem jogurtowo - czosnkowym.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 188
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 385
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1788
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3359
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26890
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 188
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 385
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1788
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3359
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26890
Składniki
Brokuły ugotowałam w osolonej wodzie. Odcedziłam i wystudziłam. Pokroiłam go na mniejsze kawałki i włożyłam do salaterki tworząc pierwszą warstwę. Jogurt naturalny wymieszałam z majonezem. Dodałam do nich przeciśnięty przez praskę czosnek, kilka kropel soku z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszałam dokładnie. Połową powstałego sosu polałam brokuły. Wędlinę pokroiłam w drobną kostkę i wyłożyłam na brokuły. Kromki chleba posmarowałam z obu stron masłem i usmażyłam na rumiano na suchej patelni. Zdjęłam je z patelni i pokroiłam w kostkę. Posypałam nimi wędlinę. Pomidorki pokroiłam na mniejsze kawałki i ułożyłam na grzankach. Przyprawiłam je solą i pieprzem i polałam resztą sosu jogurtowego. Ser żółty starłam na tarce na drobnych oczkach i posypałam nim wierzch sałatki. Sałatka jest dobra od razu po przygotowaniu.