Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatkę warzywną z jajkami i majonezem light można podawać jako przekąska lub kolacja. Jest mało kaloryczna, smaczna i sycąca.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3865
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414860
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2411
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3865
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414860
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2411
Składniki
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, białka drobno posiekać a żółtka przycisnąć przez praskę do czosnku lub zetrzeć na tarce.
Brokuł podzielić na różyczki, wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować 5-7 minut. Następnie odcedzić, ostudzić.
Kalarepki obrać, pokroić w kostkę, ugotować w osolonej wodzie, osączyć ostudzić. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na cząstki. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Ugotowane zimne ziemniaki pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z musztardą, doprawić do smaku solą, białym pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. W szklanym naczyniu układać warstwami brokuł, cebulę, kalarepkę, pomidory, białka, oprószyć solą i pieprzem. Następnie wsypać ziemniaki, przykryć warstwą majonezu.
Posypać żółtkiem i posiekanym szczypiorkiem.