Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najbardziej popularnych imprezowych sałatek.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8233
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 443
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8233
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 443
Składniki
Jajka ugotowałem na twardo , ostudziłem , oddzieliłem żółtka i białka , starłem na grubych oczkach. Ser starłem na tarce również o grubych oczkach. Majonez , musztardę , jogurt z solą i pieprzem wymieszałem. Paprykę i cebulę pokroiłem na drobną kostkę. Przygotowane składniki układałem warstwami : ser , białko , sos majonezowy , rozdrobniony widelcem tuńczyk , cebulę , kukurydzę , ponownie sos , ponownie tuńczyk , pozostałą część sera żółtego. Na koniec posypałem czerwoną papryką i startymi żółtkami. Udekorowałem listkami bazylii.