Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najbardziej popularnych imprezowych sałatek.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4152
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 58
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4152
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 58
Składniki
Jajka ugotowałem na twardo , ostudziłem , oddzieliłem żółtka i białka , starłem na grubych oczkach. Ser starłem na tarce również o grubych oczkach. Majonez , musztardę , jogurt z solą i pieprzem wymieszałem. Paprykę i cebulę pokroiłem na drobną kostkę. Przygotowane składniki układałem warstwami : ser , białko , sos majonezowy , rozdrobniony widelcem tuńczyk , cebulę , kukurydzę , ponownie sos , ponownie tuńczyk , pozostałą część sera żółtego. Na koniec posypałem czerwoną papryką i startymi żółtkami. Udekorowałem listkami bazylii.