Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka warzywna, zawsze smakuje.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 727
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12524
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 727
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12524
Składniki
Ziemniaki, seler i marchew wymyte, gotujemy do miękkości, studzimy, obieramy ze skórek i kroimy w kostkę. Ugotowane jajka, obrane ze skorupek również kroimy w kostkę. Ogórki kiszone i por także kroimy w drobną kostkę. Groszek zielony wysypujemy na sitko w celu osączenia. Tak przygotowane składniki wsypujemy do większej miski, mieszamy, solimy, pieprzymy i dalej mieszamy. Gdy sałatka jest dobrze doprawiona do smaku dodajemy wcześniej zrobiony majonez, musztardę i ponownie mieszamy. Gotową sałatkę przekładamy do pojemnika i przechowujemy w lodówce. Sałatkę najlepiej jest spożywać po kilku godzinach, jak smaki się przegryzą. Smacznego !!!