Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Ryż gotujemy krótko (10-15 minut)w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i odstawiamy. Brokuły oczyszczamy, myjemy osuszamy i dzielimy na różyczki. Pieczarki oczyszczamy, myjemy i kroimy na cienkie plasterki (Pomidorki myjemy, osuszamy i przekrajamy na poł. Na patelni rozgrzewamy olej sojowy. Dodajemy ½ pieczarek i dusimy. Dodajemy ryż, bulion i brokuły. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy na małym ogniu około 5 minut. Dodajemy mleko i zagotowujemy, topiony serek kroimy na kawałki dodajemy do ryżu, całość mieszamy aż ser się roztopi. Wtedy sałatkę przekładamy do miski, ozdabiamy pomidorkami koktajlowymi i posypujemy szczypiorkiem oraz natką pietruszki