Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 141
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3824
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 259
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 289
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 141
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3824
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 259
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 289
Składniki
Ryż gotujemy krótko (10-15 minut)w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i odstawiamy. Brokuły oczyszczamy, myjemy osuszamy i dzielimy na różyczki. Pieczarki oczyszczamy, myjemy i kroimy na cienkie plasterki (Pomidorki myjemy, osuszamy i przekrajamy na poł. Na patelni rozgrzewamy olej sojowy. Dodajemy ½ pieczarek i dusimy. Dodajemy ryż, bulion i brokuły. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy na małym ogniu około 5 minut. Dodajemy mleko i zagotowujemy, topiony serek kroimy na kawałki dodajemy do ryżu, całość mieszamy aż ser się roztopi. Wtedy sałatkę przekładamy do miski, ozdabiamy pomidorkami koktajlowymi i posypujemy szczypiorkiem oraz natką pietruszki