Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszamy Was na przepis na sałatkę wegetariańską z bakłażana, kabaczka, papryki i pomidorów. Ten przepis przywiozłam z Armenii. Sałatka ta mi tak zasmakowała, że postanowiłam się z Wami podzielić tym przepisem. Jest pełna smaku, aromatu i bogactwa witamin. Weganie i wegetarianie koniecznie muszą ją zrobić. Jest łatwa i dość szybka w przygotowaniu. Smakuje jako dodatek do obiadu jak i samodzielnie. Koniecznie podawać ją trzeba po schłodzeniu w lodówce.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 153
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4353
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11817
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6749
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5572
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 153
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4353
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11817
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6749
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5572
Składniki
Bakłażana obieramy ze skórki na zeberkę, jak w filmie i kroimy w dość grubą kostkę. Kabaczka nie obieramy ze skóry i wykrawamy gniazda nasienne. Kroimy w kostkę tak samo jak bakłażana. Na rozgrzanym oleju podsmażamy oba warzywa. W międzyczasie obieramy ze skórki wyparzone pomidory, wykrawamy gniazda nasienne i skrawamy do podsmażonego bakłażana i kabaczka. Tak samo cebulka i czosnek. Na koniec podsmażamy na mocno rozgrzanym oleju nasze papryki. na końcowym etapie podlewamy je wodą, aby je nieco zaparzyć. Potem obieramy ze skórki i kroimy lub rwiemy na mniejsze kawałki do naszej sałatki. Na koniec sól i pieprz do smaku. podprażone ziarna sezamu oraz odrobina oleju sezamowego. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Gotowe. Życzymy smacznego. Lilith i Paweł