Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kaszą gryczaną, białą kiełbasą i kiszonym ogórkiem. Smak uzupełnia sos musztardowy. Konkretne danie idealne na pudełkowe śniadanie.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 341
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1409
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 341
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1409
Składniki
Kaszę gryczaną płuczemy. Wkładamy do wrzątku i gotujemy około 10 minut. Powinna być miękka, ale nie rozgotowana. Kiełbaski parzymy - wkładamy do wody i podgrzewamy. Woda powinna być gorąca, ale nie pozwalamy jej się zagotować. Cienkim kiełbaskom wystarczy 10 minut parzenia. Po ugotowaniu i schłodzeniu kroimy w plasterki. Paprykę, pomidora i ogórki kroimy. Olej, musztardy i miód dokładnie mieszamy. Wszystkie składniki sałatki łączymy. Doprawiamy do smaku pieprzem. Sałatkę podajemy po schłodzeniu.