Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka wielkanocna z kurczakiem to pożywna propozycja, która sprawdzi się na świątecznym stole, ale także jako codzienny, szybki lunch czy kolacja. Zawiera dużą ilość białka i warzyw, które dostarczają energii do działania na cały dzień. Całość jest bardzo szybka w przygotowaniu i prosta. Bez obaw możesz też wprowadzić własne modyfikacje – soczystego kurczaka możesz przyprawić tak, jak lubisz.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 55
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11023
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 55
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11023
Składniki
Pierś z kurczaka umyj i ususz. Natrzyj go przyprawami i odłóż na godzinę do lodówki. Po tym czasie usmaż go ze wszystkich stron na złoto. Po ostudzeniu, kurczaka pokrój w niewielką kostkę. Jajka ugotuj na twardo.
Paprykę, jajka i cebulę pokrój w kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy. Świeży tymianek i szczypiorek posiekaj.
Do miski włóż mięso, warzywa, zioła i jajka. Dodaj majonez, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj.
Sałatkę wielkanocną z kurczakiem podawaj po uprzednim schłodzeniu w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. Najlepiej jednak smakuje następnego dnia, kiedy przyprawy się przegryzą.