Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rzeżucha bez wątpienia kojarzy nam się z Wielkanocą, chyba w każdym domu (a już zwłaszcza gdzie są dzieci) znajdziemy ją na parapecie. Jest nie tylko piękną ozdobą, ale i zawiera w sobie wiele wartości odżywczych, dlatego wykorzystujmy ją gdzie się da. Dlatego dzisiaj w roli głównej właśnie rzeżucha i oczywiście jajka, których na Wielkanoc nigdy za mało. ;)
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1364
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1770
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9087
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1364
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1770
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9087
Składniki
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, a następnie pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Ogórek zielony obrać i pokroić w drobną kostkę. Obie papryki i rzodkiewki również pokroić w kosteczkę. Rzeżuchę drobno posiekać. W miseczce wymieszać jogurt naturalny z majonezem, doprawić solą i pieprzem. W dużej misce wymieszać razem wszystkie składniki.
W dużej misce wymieszać razem wszystkie składniki.
Smacznego :)
:)