Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rzeżucha bez wątpienia kojarzy nam się z Wielkanocą, chyba w każdym domu (a już zwłaszcza gdzie są dzieci) znajdziemy ją na parapecie. Jest nie tylko piękną ozdobą, ale i zawiera w sobie wiele wartości odżywczych, dlatego wykorzystujmy ją gdzie się da. Dlatego dzisiaj w roli głównej właśnie rzeżucha i oczywiście jajka, których na Wielkanoc nigdy za mało. ;)
Polecam.
Odsłon: 297
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 291
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 129
Polecam.
Odsłon: 297
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 291
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 129
Składniki
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, a następnie pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Ogórek zielony obrać i pokroić w drobną kostkę. Obie papryki i rzodkiewki również pokroić w kosteczkę. Rzeżuchę drobno posiekać. W miseczce wymieszać jogurt naturalny z majonezem, doprawić solą i pieprzem. W dużej misce wymieszać razem wszystkie składniki.
W dużej misce wymieszać razem wszystkie składniki.
Smacznego :)
:)