Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna nowalijek – szybka i kolorowa. Świeże warzywa i odżywcze jajko – to idealna kombinacja na zdrową sałatkę.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10618
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12997
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4754
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10618
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12997
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4754
Składniki
Jajka wstawiamy do gotowania i nastawiamy minutnik na 6 minut. Po tym czasie jajka będą ugotowane na twardo i nie stracą koloru – żółtko będzie żółte, a nie szare.
Warzywa myjemy i przygotowujemy w następujący sposób: - sałatę suszymy i rwiemy na mniejsze kawałki - ogórka (u nas bez obierania skórki) – kroimy na półtalarki - rzodkiewki i pomidora kroimy w ósemki (jeśli pomidor jest duży, to - przekrawamy je jeszcze na pół)
W tym czasie ugotowały się jajka, obieramy je i kroimy na ćwiartki.
Wszystkie składniki (poza jajkami) wrzucamy do sporej miski i mieszamy. Na wierzch kładziemy jajko i całość posypujemy kiełkami. Polewamy cytrynowym winegretem, solimy i pieprzymy do smaku.