Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na zdrowe drugie śniadanie. Z rzodkiewką w roli głównej. Oczywiście w słoiku - jakżeby inaczej;)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5702
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7983
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5486
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5702
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7983
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5486
Składniki
Wiosna w pełni, bazary pachną nowalijkami – trzeba z tego korzystać. Dzisiaj w roli głównej – rzodkiewka. Wymyśliłyśmy dla Was piękną, kolorową i zdrową sałatkę w sam raz do wzięcia do pracy na drugie śniadanie. Podajemy poniżej porcję dla 2 osób, na 2 średnie słoiczki (pewnie ok. 1/2 litra każdy). Warzywa myjemy i kroimy – zarówno ogórka, jak i rzodkiewkę w taką, ot, niespecjalnie grubą kostkę. Koperek siekamy i w małej miseczce mieszamy go z pokrojonym ogórkiem. Kukurydzę otwieramy i odsączamy. A teraz na dnie słoiczka wykładamy po kolei „piętrami”: słodką kukurydzę ogórka z koperkiem rzodkiewkę kiełki rzodkiewki Każdą porcję polewamy 4 łyżkami cytrynowego winegret. Solimy i pieprzymy już w pracy, bo nie chcemy, aby w drodze warzywa nadmiernie puściły sok. Chyba, że tak lubicie, wtedy można posolić od razu:) Smacznego i zdrowego drugiego śniadania!