Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, szybka i co najważniejsze, przywodzi na myśl wiosnę i słońce. Sprawdzi się nie tylko jako dodatek do śniadania czy kolacji, ale także jako sałatka na imprezowy czy też świąteczny stół. Jest tak smaczna, że z talerzy znika w mgnieniu oka.
Przepis na to ciasto zaczerpnęłam z programu Gordona Ramsaya. Podobno zawsze...
Odsłon: 45
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastr...
Odsłon: 6733
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 979
Przepis na to ciasto zaczerpnęłam z programu Gordona Ramsaya. Podobno zawsze...
Odsłon: 45
Sałatkę te można użyć do obiadu albo urozmaicić różnymi dodatkami, np. plastr...
Odsłon: 6733
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 979
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Seler odcedzamy, wyciskamy i kroimy na drobniejsze kawałki, Szynkę kroimy w paseczki. Szczypiorek lub cebulę siekamy. Gdy jajka się ugotują i wystygną, oddzielamy żółtka od białek.
Do miski wsypujemy kukurydzę, selera, szynkę, białka ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy szczypior lub cebulkę, lekko solimy dodajemy pieprz i mieszamy.
Do osobnej miski dajemy 3 łyżki majonezu, 4 łyżki jogurtu greckiego oraz starte na drobno żółtka. Mieszamy aż do połączenia składników, by nie było grudek z żółtek. Dodajemy sól, pieprz, odrobinę cukru pudru oraz kilka kropli soku z cytryny. Sos dodajemy do składników sałatki i mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Sałatka najlepiej smakuje schłodzona.