Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, szybka i co najważniejsze, przywodzi na myśl wiosnę i słońce. Sprawdzi się nie tylko jako dodatek do śniadania czy kolacji, ale także jako sałatka na imprezowy czy też świąteczny stół. Jest tak smaczna, że z talerzy znika w mgnieniu oka.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22640
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14970
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4743
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44815
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 657
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 708
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22640
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14970
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4743
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44815
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 657
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 708
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Seler odcedzamy, wyciskamy i kroimy na drobniejsze kawałki, Szynkę kroimy w paseczki. Szczypiorek lub cebulę siekamy. Gdy jajka się ugotują i wystygną, oddzielamy żółtka od białek.
Do miski wsypujemy kukurydzę, selera, szynkę, białka ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy szczypior lub cebulkę, lekko solimy dodajemy pieprz i mieszamy.
Do osobnej miski dajemy 3 łyżki majonezu, 4 łyżki jogurtu greckiego oraz starte na drobno żółtka. Mieszamy aż do połączenia składników, by nie było grudek z żółtek. Dodajemy sól, pieprz, odrobinę cukru pudru oraz kilka kropli soku z cytryny. Sos dodajemy do składników sałatki i mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Sałatka najlepiej smakuje schłodzona.