Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna surówka z młodej kapusty. Wystarczy 10 minut i jest gotowa, bo nie musi mięknąć tak długo, jak surówka z kapusty zimowej.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424735
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10613
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336912
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4704
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424735
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10613
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336912
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4704
Składniki
Młodą kapustę pokrój ostrym nożem w długie paski. Dodaj sól, ocet jabłkowy, koperek i utartą na dużych oczkach tarki marchewkę oraz olej konopny. Jeśli go nie masz, użyj dowolnego innego oleju, najważniejsze, by był świeży i tłoczony na zimno. Wymieszaj składniki dłonią, starając się jak najdokładniej wetrzeć olej, ocet, przyprawy i sól w kapustę i marchewkę.
Pozostaw w misce na kuchennym blacie na kilka/kilkadziesiąt minut. Warzywa powinny puścić sporo soku. Tuż przed podaniem dodaj do surówki trochę świeżo mielonego pieprzu.