Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 374 Ocena: 4782
Dodano: 03.05.2019
Odsłon: 12480
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Młodą kapustę pokrój ostrym nożem w długie paski. Dodaj sól, ocet jabłkowy, koperek i utartą na dużych oczkach tarki marchewkę oraz olej konopny. Jeśli go nie masz, użyj dowolnego innego oleju, najważniejsze, by był świeży i tłoczony na zimno. Wymieszaj składniki dłonią, starając się jak najdokładniej wetrzeć olej, ocet, przyprawy i sól w kapustę i marchewkę.
Pozostaw w misce na kuchennym blacie na kilka/kilkadziesiąt minut. Warzywa powinny puścić sporo soku.
Tuż przed podaniem dodaj do surówki trochę świeżo mielonego pieprzu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

kuchmariola63 04 maja 2019Zgłoś do usunięcia
Pycha.2 Kto głosował? | Odpowiedz

danielek 04 maja 2019Zgłoś do usunięcia
Trzeba zrobić :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 03 maja 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszności,uwielbiam:)2 Kto głosował? | Odpowiedz