Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna surówka z młodej kapusty. Wystarczy 10 minut i jest gotowa, bo nie musi mięknąć tak długo, jak surówka z kapusty zimowej.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 306
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 47
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 86
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 146
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17088
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 369
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 306
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 47
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 86
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 146
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17088
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 369
Składniki
Młodą kapustę pokrój ostrym nożem w długie paski. Dodaj sól, ocet jabłkowy, koperek i utartą na dużych oczkach tarki marchewkę oraz olej konopny. Jeśli go nie masz, użyj dowolnego innego oleju, najważniejsze, by był świeży i tłoczony na zimno. Wymieszaj składniki dłonią, starając się jak najdokładniej wetrzeć olej, ocet, przyprawy i sól w kapustę i marchewkę.
Pozostaw w misce na kuchennym blacie na kilka/kilkadziesiąt minut. Warzywa powinny puścić sporo soku. Tuż przed podaniem dodaj do surówki trochę świeżo mielonego pieprzu.