Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za oknem wiosna, słońce wysyła radosne promienie, a natura budzi się do życia. Świat wokół jest teraz cudownie kolorowy, dlatego warto, aby nasze dania również takie były i jeszcze bardziej pozytywnie ładowały kulinarne akumulatory :) Dziś zapraszam na smakowitą surówkę przygotowaną z młodej, wiosennej kapusty w słodkim sosie jogurtowo - musztardowym.
...ale pyszny.
Odsłon: 735
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 95
Polecam.
Odsłon: 644
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 377
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 181
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5149
...ale pyszny.
Odsłon: 735
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 95
Polecam.
Odsłon: 644
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 377
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 181
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5149
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy (możemy też ją posiekać), marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w kostkę, a natkę pietruszki siekamy. Jogurt grecki łączymy z majonezem, musztardą chrzanową i mlekiem, a następnie dodajemy sok z cytryny, ocet jabłkowy, cukier puder, sól i pieprz do smaku. Całość ponownie dokładnie mieszamy, a powstały sos dodajemy do pokrojonych wcześniej warzyw, mieszamy i odstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Surówka smakuje najlepiej kiedy poczeka w lodówce około 2 godzin :D Życzę smacznego! :D