Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wybuchowa bezglutenowa sałatka z makaronem, dynią i granatem. W sałatce tej znalazło się wszystko to co jest najlepsze jesienią. Może zabrać ja do pracy na lunch, zrobić na kolację. Na pewno od niej nie przytyjecie. Samo zdrowie.
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4565
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3088
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 669
Szybkie danie na obiad lub kolację
Odsłon: 152
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4565
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3088
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 669
Szybkie danie na obiad lub kolację
Odsłon: 152
Składniki
Składniki sosu przekładam do słoiczka, zakręcam i energicznie mieszam aż zrobi się gęsty.
Dynię obieram i kroję w kostkę. Przekładam do miski, dodaje sól, pieprz, bazylię, olej i mieszam. Układam na blaszce na papierze do pieczenia. Piekarnik nagrzewam do temp 200 stopni i wstawiam blaszkę. Zmniejszam na 180 minut i piekę około 10 minut aż dynia będzie miękka.
Sałatę, jarmuż myję, strzepię na talerzu. Makaron gotuje w osolonej wodzie według instrukcji opakowania. Na sałacie układam łososia, makaron wystudzony, nasiona granatu, kawałki sera. Sałatkę polewam sosem przed podaniem.