Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-05-2019
Wykwintna sałatka z serem Gorgonzola. Bardzo efektowna i smaczna, a przy tym prosta w przygotowaniu z dosłownie kilku składników
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12917
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8026
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 299
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2178
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 707
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12917
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8026
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 299
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2178
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 707
Składniki
Warzywa myjemy i osuszamy. Liście sałaty rwiemy na kawałki, pomidory kroimy na pół. Ogórka kroimy na pół wzdłuż, a potem na ćwierć plasterki. Gorgonzole kroimy w dosyć grubą kostkę.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy na plastry. Smażymy na maśle doprawiając solą i pieprzem. Usmażone pieczarki odsączamy na papierowym ręczniku, i zostawiamy do przestygnięcia
W tym czasie w miseczce łączymy wszystkie składniki dressingu, mieszając je ze sobą, aż od uzyskania jednolitej emulsji.
Łączymy warzywa i pieczarki, a następnie polewamy dressingiem, i zostawiamy na 10min, żeby smaki się połączyły. Posypujemy obficie sezamem.
Podajemy ze świeżym pieczywem, najlepiej pełnoziarnisty.