Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-05-2019
Wykwintna sałatka z serem Gorgonzola. Bardzo efektowna i smaczna, a przy tym prosta w przygotowaniu z dosłownie kilku składników
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15739
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4750
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 419
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15739
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4750
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 419
Składniki
Warzywa myjemy i osuszamy. Liście sałaty rwiemy na kawałki, pomidory kroimy na pół. Ogórka kroimy na pół wzdłuż, a potem na ćwierć plasterki. Gorgonzole kroimy w dosyć grubą kostkę.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy na plastry. Smażymy na maśle doprawiając solą i pieprzem. Usmażone pieczarki odsączamy na papierowym ręczniku, i zostawiamy do przestygnięcia
W tym czasie w miseczce łączymy wszystkie składniki dressingu, mieszając je ze sobą, aż od uzyskania jednolitej emulsji.
Łączymy warzywa i pieczarki, a następnie polewamy dressingiem, i zostawiamy na 10min, żeby smaki się połączyły. Posypujemy obficie sezamem.
Podajemy ze świeżym pieczywem, najlepiej pełnoziarnisty.