Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z selera z dodatkiem orzechów i słonecznika. Idealna zarówno na obiad jak i bardziej elegancką kolację
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 916
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 916
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Selera, marchew, jabłko i gruszkę trzemy na tarce (grube oczka). Jabłko i gruszka mogą być obrane, ale niekoniecznie. Dodajemy słonecznik, pokrojone orzechy włoskie, rodzynki i żurawinę. Składniki na sos mieszamy i zalewamy sałatkę. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Przed podaniem posypujemy słonecznikiem i dekorujemy orzechem włoskim.