Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już od dawna kapustę kiszoną uważano za sposób na zapobieganie chorobom i przypisywano jej życiodajną moc. Jak się okazuje, nie bez powodu! Naukowcom udało się udowodnić, że kapusta kiszona bardzo dobrze wpływa na naszą odporność, pomaga oczyścić organizm z toksyn (jest źródłem wielu detoksykujących diet) oraz zdecydowanie ułatwia odchudzanie i poprawia pracę naszego układu trawiennego. Nie ma się co dziwić, że wielu specjalistów do spraw zdrowego odżywiania zaleca, aby surówka z kiszonej kapusty była jak najczęstszym dodatkiem do naszych obiadów.
Dzisiaj zapraszam na deser, który zadowoli wszystkich fanów kawy. Tym razem p...
Odsłon: 230
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 49
Dzisiaj zapraszam na deser, który zadowoli wszystkich fanów kawy. Tym razem p...
Odsłon: 230
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 49
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w bardzo drobną kostkę.
Paprykę pokrój na cienkie paseczki.
Kapustę z grubsza posiekaj, tak aby jej kawałki nie były zbyt długie. Nie odciskaj jej - powinna zachować płyn.
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Wszystkie składniki na surówkę przełóż do dużej miski, dopraw solą i sporą ilością pieprzu, a następnie dokładnie wymieszaj. Wzmacniająca surówka gotowa. Odstaw ją na około 30 minut, aby wszystkie składniki dobrze się ze sobą przegryzły, a smaki lepiej połączyły. Możesz podawać ją samodzielnie lub jako dodatek do dania głównego.