Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażane buraczki na ciepło jako dodatek do obiadu należą do moich ulubionych sałatek obiadowych. Przepis prosty i szybki do przygotowania, nie licząc czasu gotowania buraków. Bardzo pyszny, zdrowy i tani dodatek do obiadu. Najlepiej pasuje do mięs, sosów mięsnych podawanych z ziemniakami lub kaszą czy kluskami, ale też idealny do kotletów wegetariańskich.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 112
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4801
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 105
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 112
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4801
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 105
Składniki
Buraki gotujemy do miękkości. Najlepiej wybrać buraki podobnej wielkości, aby równo się ugotowały. Po ugotowaniu buraki odcedzamy, studzimy, obieramy ze skórki i ścieramy na średnich oczkach tarełka
Starte buraki doprawiamy solą, cukrem i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Mieszamy
Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy do niego drobno pokrojoną cebulę. Smażymy, aż się zeszkli, a następnie dodajemy mąkę. Mieszamy i chwilę razem smażymy
Do cebuli dodajemy buraki. Mieszamy dokładnie i chwil wszystko podgrzewamy
Tak przygotowane buraki podajemy na ciepło do dań mięsnych i kotletów warzywnych