Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażane buraczki na ciepło jako dodatek do obiadu należą do moich ulubionych sałatek obiadowych. Przepis prosty i szybki do przygotowania, nie licząc czasu gotowania buraków. Bardzo pyszny, zdrowy i tani dodatek do obiadu. Najlepiej pasuje do mięs, sosów mięsnych podawanych z ziemniakami lub kaszą czy kluskami, ale też idealny do kotletów wegetariańskich.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1569
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231986
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5064
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1569
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231986
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5064
Składniki
Buraki gotujemy do miękkości. Najlepiej wybrać buraki podobnej wielkości, aby równo się ugotowały. Po ugotowaniu buraki odcedzamy, studzimy, obieramy ze skórki i ścieramy na średnich oczkach tarełka
Starte buraki doprawiamy solą, cukrem i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Mieszamy
Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy do niego drobno pokrojoną cebulę. Smażymy, aż się zeszkli, a następnie dodajemy mąkę. Mieszamy i chwilę razem smażymy
Do cebuli dodajemy buraki. Mieszamy dokładnie i chwil wszystko podgrzewamy
Tak przygotowane buraki podajemy na ciepło do dań mięsnych i kotletów warzywnych