Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8053
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 373
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8053
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 373
Składniki
1. do mąki dodać masło, posiekać, do garnuszka wlać śmietanę, dodać drożdże i cukier, lekko podgrzać, dodać do mąki, wbić jajko, dodać szczyptę soli, szybko zagnieść ciasto, odstawić na chwilę, 2. ciasto rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować sosem, rozłożyć plastry szynki, posypać posiekanymi orzechami i serem, zwiną w roladę, pokroić na 2 cm plastry, 3. wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 20 min, smacznego