Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1710
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 92
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 500
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1710
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 92
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 500
Składniki
1. do mąki dodać masło, posiekać, do garnuszka wlać śmietanę, dodać drożdże i cukier, lekko podgrzać, dodać do mąki, wbić jajko, dodać szczyptę soli, szybko zagnieść ciasto, odstawić na chwilę, 2. ciasto rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować sosem, rozłożyć plastry szynki, posypać posiekanymi orzechami i serem, zwiną w roladę, pokroić na 2 cm plastry, 3. wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 20 min, smacznego