Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
2 garnki, 2 sita, deska do krojenia, nóż, salaterka, łyżka, patelnia
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10010
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9045
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6405
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10010
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9045
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6405
Składniki
Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pozostawić na sicie dla odsaczenia i wystudzenia. Nie polecam gotowania kaszy w workach foliowych.
Groszek zielony przełożyć do garnka. Zalać wrzątkiem i zostawić tak na kilka minut. Osączyć na sicie.
Szalotkę pokroić w drobną kostkę.
Umyte pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na maśle. Smażyć na wolnym ogniu tak długo, aż cały płyn odparuje. Często mieszać.
Do salaterki przełożyć kaszę gryczaną, pokrojoną szalotkę, zielony groszek, usmażone na masełku pieczarki oraz olej rydzowy, majeranek, czosnek niedźwiedzi, pieprz młotkowany, płatki chili, natkę pietuszki, sól do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotowe. Można podać przy każdej okazji. Doskonale pasuje żeby sałatkę zabrać do pracy. Smacznego.