Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
2 garnki, 2 sita, deska do krojenia, nóż, salaterka, łyżka, patelnia
Zimą i na przedwiośniu na stołach królują bulwy i korzenie, a nie pomidory, c...
Odsłon: 60
Polecam na kolację.
Odsłon: 183
Lime Curd czyli Lemon Curd, ale z limonek ;). Krem świetnie sprawdzi się do l...
Odsłon: 24
Zimą i na przedwiośniu na stołach królują bulwy i korzenie, a nie pomidory, c...
Odsłon: 60
Polecam na kolację.
Odsłon: 183
Lime Curd czyli Lemon Curd, ale z limonek ;). Krem świetnie sprawdzi się do l...
Odsłon: 24
Składniki
Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pozostawić na sicie dla odsaczenia i wystudzenia. Nie polecam gotowania kaszy w workach foliowych.
Groszek zielony przełożyć do garnka. Zalać wrzątkiem i zostawić tak na kilka minut. Osączyć na sicie.
Szalotkę pokroić w drobną kostkę.
Umyte pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na maśle. Smażyć na wolnym ogniu tak długo, aż cały płyn odparuje. Często mieszać.
Do salaterki przełożyć kaszę gryczaną, pokrojoną szalotkę, zielony groszek, usmażone na masełku pieczarki oraz olej rydzowy, majeranek, czosnek niedźwiedzi, pieprz młotkowany, płatki chili, natkę pietuszki, sól do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotowe. Można podać przy każdej okazji. Doskonale pasuje żeby sałatkę zabrać do pracy. Smacznego.