Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałata masłowa to moja ulubiona o tej porze roku. Świeża, prosto z ogródka z delikatnymi młodymi liśćmi jest najlepsza. Do tego ogórek sałatkowy i zielone bąki cebuli, połączone z delikatnym musztardowym sosem to poezja smaku. Nie ma lepszego dodatku do obiadu.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34908
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16805
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34908
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16805
Składniki
Liście sałaty dokładnie wypłukać, większe podrzeć na kawałki, wrzucić do głębokiej miski. Obrany ogórek pokroić w plasterki, ułożyć na sałacie, posypać bąkami cebuli. Przygotować sos: Do miseczki wlać olej, dodawać kroplami sok z cytryny i dokładnie mieszać do zgęstnienia. Następnie dodać cukru, soli, wymieszać do rozpuszczenia i dodać musztardy. Wymieszać na gładki sos. Polać sałatkę i delikatnie wymieszać.