Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałata masłowa to moja ulubiona o tej porze roku. Świeża, prosto z ogródka z delikatnymi młodymi liśćmi jest najlepsza. Do tego ogórek sałatkowy i zielone bąki cebuli, połączone z delikatnym musztardowym sosem to poezja smaku. Nie ma lepszego dodatku do obiadu.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 192
Szybka w przygotowaniu pizza na kukurydzianeym spodzie. U nas dodatki klasycz...
Odsłon: 86
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 192
Szybka w przygotowaniu pizza na kukurydzianeym spodzie. U nas dodatki klasycz...
Odsłon: 86
Składniki
Liście sałaty dokładnie wypłukać, większe podrzeć na kawałki, wrzucić do głębokiej miski. Obrany ogórek pokroić w plasterki, ułożyć na sałacie, posypać bąkami cebuli. Przygotować sos: Do miseczki wlać olej, dodawać kroplami sok z cytryny i dokładnie mieszać do zgęstnienia. Następnie dodać cukru, soli, wymieszać do rozpuszczenia i dodać musztardy. Wymieszać na gładki sos. Polać sałatkę i delikatnie wymieszać.