Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaki, bazyliowe pesto i szparagi.....
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 881
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22955
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15370
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 881
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22955
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15370
Składniki
Ziemniaki obrać ze skórki, większe sztuki pokroić na połówki, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić.
Szparagi oczyścić, usunąć zdrewniałe końcówki. W garnku zagotować lekko osoloną wodę, wrzucić szparagi, gotować 4-5 minut. Odcedzić, ostudzić, pokroić na kawałki.
Wszystkie składniki pesto wrzucić do pojemnika blendera (odłożyć po pół łyżki parmezanu i orzeszków pinii), zmiksować.
Ziemniaki wymieszać z pesto. Na talerze rozłożyć liście sałat, ziemniaki i kawałki szparagów. Posypać pozostałym parmezanem i orzeszkami piniowymi.