Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaki, bazyliowe pesto i szparagi.....
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112855
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 150
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 339
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 398
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 710
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112855
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 150
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 339
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 398
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 710
Składniki
Ziemniaki obrać ze skórki, większe sztuki pokroić na połówki, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić.
Szparagi oczyścić, usunąć zdrewniałe końcówki. W garnku zagotować lekko osoloną wodę, wrzucić szparagi, gotować 4-5 minut. Odcedzić, ostudzić, pokroić na kawałki.
Wszystkie składniki pesto wrzucić do pojemnika blendera (odłożyć po pół łyżki parmezanu i orzeszków pinii), zmiksować.
Ziemniaki wymieszać z pesto. Na talerze rozłożyć liście sałat, ziemniaki i kawałki szparagów. Posypać pozostałym parmezanem i orzeszkami piniowymi.