Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza propozycja to prosta i szybka w przygotowaniu oraz bardzo smaczna surówka koperkowa, która będzie idealnym dopełnieniem obiadu. Ta zimowa suróweczka świetnie komponuje się z rybami oraz różnego rodzaju potrawami mięsnymi.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 506
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 506
Składniki
Marchewki, pietruszki i jabłko obieramy ze skórki i wraz z ogórkami konserwowymi ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystko skrapiamy octem jabłkowym i dodajemy majonez wymieszamy z koperkiem i cukrem pudrem. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Surówkę odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :) * użyłam cukru pudru przygotowanego z cukru brzozowego (ksylitolu). Świetnie sprawdzi się także cukier puder brązowy. Po więcej kulinarnych inspiracji zapraszam także na bloga :D