Do góry

Sałatki Przepis na:

Zimowa surówka koperkowa

Zimowa surówka koperkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 946 Ocena: 24968

Dodano:

Odsłon: 3015

Dzisiejsza propozycja to prosta i szybka w przygotowaniu oraz bardzo smaczna surówka koperkowa, która będzie idealnym dopełnieniem obiadu. Ta zimowa suróweczka świetnie komponuje się z rybami oraz różnego rodzaju potrawami mięsnymi.

Składniki

  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 jabłko
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1,5 łyżki delikatnego majonezu
  • 1 łyżeczka koperku
  • 1 łyżeczka cukru pudru*
  • sól i pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchewki, pietruszki i jabłko obieramy ze skórki i wraz z ogórkami konserwowymi ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystko skrapiamy octem jabłkowym i dodajemy majonez wymieszamy z koperkiem i cukrem pudrem. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Surówkę odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.

    Życzę smacznego! :)

    * użyłam cukru pudru przygotowanego z cukru brzozowego (ksylitolu). Świetnie sprawdzi się także cukier puder brązowy.

    Po więcej kulinarnych inspiracji zapraszam także na bloga :D

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń