Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za oknem buro i ponuro, a u mnie na stole słoneczna, kolorowa, soczysta i pyszna surówka z marchewki, jabłka i pomarańczy, doprawiona orzechami włoskimi i kleksem dobrej śmietany :) Podana z duszonym kurczakiem w warzywach z ryżem będzie stanowić doskonały dodatek. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby ją podać na kolacje, jako samodzielne danie, polecam :)
nóż, tarka do warzyw, sitko, salaterka
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1321
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 227
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1321
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 227
Składniki
Obraną cebulę posiekać w drobną kostkę, przelać wrzątkiem na sitku, przepłukać zimną wodą, dobrze odsączyć.
Obraną marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, skropić sokiem z cytryny, wymieszać.
Z obranej pomarańczy usunąć białą skórkę i pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki połączyć, dodać orzechy, łyżeczkę cukru, szczyptę soli i delikatnie, ale dokładnie wszystko wymieszać.
Odstawić na około 30 minut przed podaniem.
Podawać na sałacie np. lodowej, z kleksem spienionej śmietany, posypaną dowolna zieleniną.