Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świeża, chrupka i przepyszna.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21630
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 163
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21630
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 163
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
Składniki
Końcówki fasolki ucinamy i energicznie myjemy pod bieżącą wodą. W dużym garnku zagotowujemy 7-8 litrów wody. Wrzucamy fasolkę na wrzątek, solimy i ponownie doprowadzamy wodę do wrzenia. Przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy fasolkę 8-10 min. Powinna zmięknąć zachowując jednocześnie jędrność. Po odcedzeniu fasolki schładzamy ją zimną wodą i odcedzamy.
Duży rondel lub patelnię rozgrzewamy. Wrzucamy fasolkę i mieszając odparowujemy wilgoć. Dodajemy sól, pieprz i masło. Po ok. 2 min. dodajemy łyżeczkę soku cytrynowego oraz posiekaną pietruszkę. Mieszamy i podajemy natychmiast.