Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świeża, chrupka i przepyszna.
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 52
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 149
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 36
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 163
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 157
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 52
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 149
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 36
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 163
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 157
Składniki
Końcówki fasolki ucinamy i energicznie myjemy pod bieżącą wodą. W dużym garnku zagotowujemy 7-8 litrów wody. Wrzucamy fasolkę na wrzątek, solimy i ponownie doprowadzamy wodę do wrzenia. Przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy fasolkę 8-10 min. Powinna zmięknąć zachowując jednocześnie jędrność. Po odcedzeniu fasolki schładzamy ją zimną wodą i odcedzamy.
Duży rondel lub patelnię rozgrzewamy. Wrzucamy fasolkę i mieszając odparowujemy wilgoć. Dodajemy sól, pieprz i masło. Po ok. 2 min. dodajemy łyżeczkę soku cytrynowego oraz posiekaną pietruszkę. Mieszamy i podajemy natychmiast.