Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świeża, chrupka i przepyszna.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Końcówki fasolki ucinamy i energicznie myjemy pod bieżącą wodą. W dużym garnku zagotowujemy 7-8 litrów wody. Wrzucamy fasolkę na wrzątek, solimy i ponownie doprowadzamy wodę do wrzenia. Przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy fasolkę 8-10 min. Powinna zmięknąć zachowując jednocześnie jędrność. Po odcedzeniu fasolki schładzamy ją zimną wodą i odcedzamy.
Duży rondel lub patelnię rozgrzewamy. Wrzucamy fasolkę i mieszając odparowujemy wilgoć. Dodajemy sól, pieprz i masło. Po ok. 2 min. dodajemy łyżeczkę soku cytrynowego oraz posiekaną pietruszkę. Mieszamy i podajemy natychmiast.