Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na niedzielne popoludnie kakaowo-malinowe babeczki z dodatkiem kwaskowej zurawiny:)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 155
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3866
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 560
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 155
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3866
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 560
Składniki
Ugotowac budyn zmniejszajac ilosc mleka o 0,5 szklanki i przestudzic
W duzej misce wymieszac lyzka make,cukier,kakao i proszek do pieczenia,nastepnie dodac olej,mleko i jajko.Ciasto powinno byc dosc geste.
Do wysmarowanych tluszczem foremek wykladamy lyzke ciasta, lyzeczke budyniu, i znow lyzke ciasta.Foremki nalezy wypelnic do ok ¾ wysokosci gdyz babeczki urosna.Piec ok. 30 min. w temp.190 stopni
Czekolade malinowa pokroic na drobne kawalki, rozpuscic nad para(mozna dodac odrobine mleka gdyby czekolada byla zbyt gesta)i oblac babeczki. Polecam posypac je zurawina,daje ona fajny kwaskowy smak.
Z tej porcji wychodzi ok 19-20 babeczek.Smacznego.