Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione, jesienne śniadanie - plastry jabłek smażone w cieście.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 33
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3531
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 845
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 33
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3531
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 845
Składniki
W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i cukier, dodać jajka i mleko, dobrze wszystko wymieszać trzepaczką, odstawić.
Jabłka obrać, pokroić w plastry grubości 3-4 mm, wykroić środki, lekko oprószyć cynamonem. Na patelni rozgrzać olej/masło, jabłka obtoczyć w cieście z obu stron, smażyć na rumiano z każdej strony, układać na ręczniku papierowym. Podawać posypane cukrem pudrem.