Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak z dzieciństwa :) Świetne danie dla maluszków i ich rodziców też ;)
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 202
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 415
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 202
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 415
Składniki
Rozbić jajko, wymieszać z serkiem i wodą, posolić trochę. Dodać mąkę. Dobrze wymieszać. Ciasto powinno być średnio gęste- trochę gęściejsze niż na racuchy. Ubić na sztywno pianę z białka, delikatnie wymieszać z ciastem. Nabierać łyżką ciasto, kłaść na bardzo lekko osoloną wodę (zrzucając czubkiem noża, albo – jeśli trzeba – zanurzając łyżkę we wrzątku). Kluski wyjmować jakieś 30 –40 sek. po wypłynięciu, odcedzić. Zrobić zasmażkę: na patelni sklarować masło, wsypać bułkę tartą – zrumienić. Polać kluseczki zasmażką. (można też kluski po ugotowaniu wrzucić na patelnię z zasmażką i obtoczyć je w niej). Posypać cukrem. Jeść ze smakiem :)