Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amerykański śniadanie, które zachwyca. Dziś z nutką polskości w postaci czarnych porzeczek.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 153
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3861
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 285
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 524
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 153
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3861
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 285
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 524
Składniki
Białko oddzielamy od żółtka i ubijamy z dodatkiem soli. Żółtko roztrzepujemy z mlekiem. Następnie przesiewamy mąkę, z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i sodą. Wlewamy łyżkę oleju i mieszamy. Do ciasta dokładamy ubite białko i delikatnie mieszamy. Na koniec wrzucamy czarne porzeczki. Patelnie rozgrzewamy, po czym smażymy niewielkie naleśniczki z obu stron aż do pięknego zrumienienia.