Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, rozpływa się w ustach!!!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 30
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3521
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 116
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 844
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 30
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3521
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 116
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 844
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek.
Żółtka ubijamy z łyżką cukru na puszystą pianę, dodajemy mleko i 2 łyżki mąki. Wszystko dokładnie mieszamy.
Białka również ubijamy na pianę, dodajemy łyżkę cukru i ubijamy chwilę. Do białek przekładamy masę z żółtek i lekko mieszamy łyżką. Wsypujemy odrobinę cynamonu.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i na gorący wlewamy masę omletową. Smażymy na małym ogniu, gdy zacznie się z góry ścinać, przewracamy na drugą stronę.
Podajemy z dżemem lub ulubioną konfiturą. Moja rodzinka uwielbia to danie :)