Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, chrupiące placki usmażone z tartych ziemniaków doprawionych solą, pieprzem ziołowym i majerankiem z dodatkiem kurzych jajek i mąki.
tarka lub maszyna do tarcia ziemniaków, patelnia,
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 139
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3814
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 254
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 246
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 139
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3814
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 254
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 246
Składniki
Obrane ziemniaki myjemy i trzemy na pulpę. Do startych ziemniaków dodajemy jajka, mąkę i suche przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy patelnię z olejem i nakładamy łyżką masę ziemniaczaną formując placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączamy na ręczniczkach papierowych z oleju. Podajemy na gorąco. Jak kto lubi, może placki jeść z kwaśną, gęstą śmietaną. Smacznego!!!