Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, słodkie i pożywne śniadanie.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 58
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 58
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Składniki
Połowę kromek bułki z jednej strony posmaruj konfiturą i posyp odrobiną płatków migdałowych. Przykryj resztą kromek, lekko dociśnij.
Jajka wbij do głębokiego talerza, dolej mleko, dosyp cukier waniliowy. Całość roztrzep widelcem na jednolitą masę. Resztę płatków migdałowych wysyp na talerz.
Na patelni stop masło. Przygotowane kromki bułki najpierw zanurzaj w jajku z mlekiem, następnie panieruj w płatkach migdałowych i układaj na rozgrzanym maśle. Na średnim ogniu smaż z obu stron na złoty kolor. Gorące grzanki podawaj polane gotowym sosem wiśniowym. Dobrym dodatkiem jest kulka lodów. W ten sam sposób możesz przygotować grzanki z podeschniętej chałki drożdżowej.