Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jutro pierwszy dzień wiosny, proponuję zdrową, smaczną i jak wiosna kolorowy tatar z buraków z zielonym sosem winegret.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Fasolkę gotujemy 10 minut w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, studzimy. Zioła przeznaczone na winegret płuczemy, otrząsamy z nadmiaru wody, skubiemy liście i razem z oliwą, octem i sokiem z limonki miksujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i syropem. Obrane buraki kroimy w cienkie paseczki, mieszamy z 1/3 sosu i 1 łyżką syropu klonowego. Za pomocą pierścienia do formowania potraw ( średnica 8 cm ) z buraczków układamy wieżyczki na dwóch talerzach. Na buraczki kładziemy fasolkę, kiełki i posiekane orzechy. Całość polewamy resztą sosu winegret.