Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jutro pierwszy dzień wiosny, proponuję zdrową, smaczną i jak wiosna kolorowy tatar z buraków z zielonym sosem winegret.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3116
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 248
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 118
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3116
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 248
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 118
Składniki
Fasolkę gotujemy 10 minut w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, studzimy. Zioła przeznaczone na winegret płuczemy, otrząsamy z nadmiaru wody, skubiemy liście i razem z oliwą, octem i sokiem z limonki miksujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i syropem. Obrane buraki kroimy w cienkie paseczki, mieszamy z 1/3 sosu i 1 łyżką syropu klonowego. Za pomocą pierścienia do formowania potraw ( średnica 8 cm ) z buraczków układamy wieżyczki na dwóch talerzach. Na buraczki kładziemy fasolkę, kiełki i posiekane orzechy. Całość polewamy resztą sosu winegret.