Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Patrząc na ten talerz można pomyśleć sobie, że to miks, który nie pasuje na jeden talerz a po drugie, że to raczej obiad niż śniadanie:). Nic bardziej mylnego. Każdy powinien spróbować! Dodatkowo jego przygotowanie to kilka chwil. Składniki na dwie porcje.
Na suchej, rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojoną na 4 części bagietkę aż stanie się chrupka. Zdejmujemy z patelni, smarujemy masłem.
Na patelni rozgrzewamy masło, kładziemy kiełbaski, przekrojone na pół pieczarki oraz pokrojonego w plastry pomidora. Wszystko smażymy z dwóch stron do zarumienienia przez około 10 minut.
Na drugiej patelni rozgrzewamy masło, rozbijamy jajka i smażymy je tak by białko się ścięło a żółtko pozostało płynne. W międzyczasie podgrzewamy również fasolkę.
Na talerzu rozkładamy garść rukoli. Fasolkę przekładamy do małej miseczki, którą ustawiamy na talerz. Wykładamy także jajka, kiełbaskę, warzywa i bagietkę. Jajka i warzywa posypujemy solą.
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1500
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 436
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1609
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4587
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1500
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 436
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1609
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4587
Składniki
Na suchej, rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojoną na 4 części bagietkę aż stanie się chrupka. Zdejmujemy z patelni, smarujemy masłem.
Na patelni rozgrzewamy masło, kładziemy kiełbaski, przekrojone na pół pieczarki oraz pokrojonego w plastry pomidora. Wszystko smażymy z dwóch stron do zarumienienia przez około 10 minut.
Na drugiej patelni rozgrzewamy masło, rozbijamy jajka i smażymy je tak by białko się ścięło a żółtko pozostało płynne. W międzyczasie podgrzewamy również fasolkę.
Na talerzu rozkładamy garść rukoli. Fasolkę przekładamy do małej miseczki, którą ustawiamy na talerz. Wykładamy także jajka, kiełbaskę, warzywa i bagietkę. Jajka i warzywa posypujemy solą.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Klasyczny omlet francuski
Śniadania
Jajka w wiosennym sosie
Śniadania
Bułeczki z masełkiem czosnkowo - ziołowym
Śniadania
Bułki z guacamole
Klasyczny omlet francuski
Po raz pierwszy spróbowałam takiego omletu, jest to omlet na słodko z pomidor...
Odsłon: 153
Jajka w wiosennym sosie
Na dzisiejsze śniadanie przygotowałam smakowite jajka w wiosennym sosie. Taki...
Odsłon: 604