Do góry

Śniadania Przepis na:

Aromatyczne tosty

Aromatyczne tosty

Autor:

Przepisów i artykułów: 63 Ocena: 751

Dodano:

Odsłon: 965

Czy też czasem macie ochotę na coś zupełnie niezdrowego? Na pewno. I co wtedy? A na przykład wypasione tosty. Na kolację lub śniadanie. Jak kto woli, bo te tosty są pyszne i pasują na każdą okazję :)

Składniki

  • chleb tostowy pełnoziarnisty
  • ser mozarella w plastrach
  • pomidor
  • ogórek kiszony
  • kilka listków szpinaku świeżego
  • majonez
  • ulubione przyprawy (ja użyłam zioła prowansalskie i pieprz cayenne)
  • odrobina masła do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na jednej kromce kładę plasterek sera. Na serze układam na przemian plasterki ogórka i pomidora. Przykrywam listkami szpinaku. Drugą kromkę bardzo cienko smaruję majonezem i posypuję przyprawami. Chodzi o to aby przyprawy przykleiły się do kromki. Tą kromkę przykrywam pierwszą kromkę tak aby posmarowana część była w środku.
    Tak przygotowuję potrzebną ilość tostów.
    Każdy z tostów smaruję na wierzchu cienko majonezem. Na patelni rozgrzewam odrobiną masła i układam tosty posmarowaną częścią do dołu. Smażę aż zrobią się rumiane. Potem smaruję ponownie majonezem górną, nie usmażoną jeszcze część tostów, odwracam na drugą stronę i znów smażę do zrumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń