Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapewne od czasu do czasu w każdej kuchni znajdzie się czerstwy chleb. Moja babcia mówiła, że jest to smażony chleb. Dzisiaj dla nas to grzanki.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10424
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12862
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4602
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10424
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12862
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4602
Składniki
Z mąki, jajek, mleka, wody, zrobić ciasto. Konsystencja trochę gęstsza niż ciasto naleśnikowe.
Chleb umoczyć z każdej strony. Smażyć na oleju lub dowolnym innym tłuszczu.
Można podawać z dżemem, miodem lub dowolnym dodatkiem.