Do góry

Śniadania Przepis na:

Babciny sosób na nieświeży chleb.

Babciny sosób na nieświeży chleb.

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 831

Dodano:

Odsłon: 29016

Zapewne od czasu do czasu w każdej kuchni znajdzie się czerstwy chleb. Moja babcia mówiła, że jest to smażony chleb. Dzisiaj dla nas to grzanki.

Składniki

  • Chleb pokrojony w cienkie kromki,
  • 2 jajka,
  • szklanka dowolnej mąki- użyłam pszennej pełnoziarnistej,
  • 1 szklanka mleka,
  • odrobina soli i cukru,
  • 1/2 szklanka wody.
  • olej do smażenia.
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babciny sosób na nieświeży chleb.

Przygotowanie

  1. Z mąki, jajek, mleka, wody, zrobić ciasto. Konsystencja trochę gęstsza niż ciasto naleśnikowe.

  2. Chleb umoczyć z każdej strony. Smażyć na oleju lub dowolnym innym tłuszczu.

  3. Można podawać z dżemem, miodem lub dowolnym dodatkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KatPom 07 czerwca 2016 U mnie w domu było podobne danie ;-) Robię córce czasem,bo lubi,ale na samych jajkach. Rozbełtuję z solą i maczam kromki z obu stron a potem na rozgrzane na patelni masełko.Pychotka. W wersji z weka jeszcze lepsze ;-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Obserwator 04 czerwca 2016 Warto wspomnieć imię Babci, byłaby zadowolona. Ale i tak pięknie, życie toczy się dalej dzięki niej też przecież.

20 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń