Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śniadanie, kolacja lub przekąska. Są bardzo proste i dość szybkie w przygotowaniu. Ostatnio robię je dość często i zawsze znikają błyskawicznie. Możemy przygotować je z różnymi dodatkami w zależności od upodobań. U mnie dzisiaj z serem, szybką i warzywami. Te jajeczne babeczki sprawdzą się idealnie również na przyjęciach w gronie najbliższych lub podczas śniadania Wielkanocnego.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1069
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 71
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1069
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 71
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do ok. 180-190 stopni. Jajka miksujemy z mlekiem lub roztrzepujemy widelcem w misce, dodajemy szczyptę soli, pieprzu i papryki. Szynkę oraz warzywa kroimy w kostkę. Silikonowe foremki do babeczek nacieramy tłuszczem i układamy składniki, zalewamy masą jajeczną. Pieczemy przez około 20 minut, do ścięcia jajek. Smacznego! Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika.