Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka kartoflana podsmażana na patelni podana z z surówką z selera naciowego, rzodkiewki, ogórka, szczypioru i kapusty pekińskiej, doprawiona pieprzem, solą i olejem z pestek winogron. Pycha :)
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 705
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 200
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1384
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 705
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 200
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1384
Składniki
Upieczoną i ostudzoną babkę kroimy w grubsze plastry, takie około 3 centymetrów. Na patelni rozgrzewamy olej i na rozgrzaną patelnię z olejem układamy plastry babki i smażymy na rumiany kolor z obu stron. Usmażone plastry babki podajemy z surówką z selera naciowego. Przepis na wykonanie babki kartoflanej jest tu >>>https://smakimariolki.blogspot.com/2023/08/babka-ziemniaczana-z-kiebasa-boczkiem-i.html Przepis na surówkę z selera naciowego jest tu >>>https://smakimariolki.blogspot.com/2023/04/surowka-z-selera-naciowego-ogorka.html Smacznego !!!