Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest bardzo stary, moja Babcia z Bieszczad często je smaży.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 316
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 509
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 316
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 509
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać z sodą oczyszczoną, wlać zsiadłe mleko i połączyć z resztą składników. Wyrobić dokładnie ciasto, uformować wałek, pokroić na kawałki i rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką. Piec bez tłuszczu na teflonowej patelni. Przekładać co chwilę aby nie przypalić. Podawać posmarowane masełkiem z dodatkiem kawy z mlekiem.