Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, bezglutenowe i bez laktozowe naleśniki z musem truskawkowym i bananami, odpowiednie dla diety FODMAP.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5848
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9680
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 306
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5848
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9680
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 306
Składniki
W misce mieszamy wszystkie składniki na naleśniki: mąkę, jajko, mleko, olej i szczyptę soli. Odstawiamy na 5 minut. Patelnię smarujemy odrobiną oleju przy pomocy ręcznika papierowego i porządnie rozgrzewamy. Chochelką nakładamy porcję ciasta i smażymy naleśnik z obu stron do zarumienienia. Przekładamy na talerz i odstawiamy, czynność powtarzamy z resztą ciasta.
W małym garnuszku umieszczamy wszystkie składniki na mus: 6 truskawek, 2 łyżeczki cukru i 3 łyżki wody, Podgrzewamy, często mieszając i rozdrabniając widelcem, aż truskawki rozpadną się, a cukier rozpuści.
Naleśnik smarujemy połową musu, wykładamy połowę banana i truskawek, składamy na 4. Czynność powtarzamy z drugim naleśnikiem. Smacznego! :)