Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, bezglutenowe i bez laktozowe naleśniki z musem truskawkowym i bananami, odpowiednie dla diety FODMAP.
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1024
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10365
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 78
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1024
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10365
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 78
Składniki
W misce mieszamy wszystkie składniki na naleśniki: mąkę, jajko, mleko, olej i szczyptę soli. Odstawiamy na 5 minut. Patelnię smarujemy odrobiną oleju przy pomocy ręcznika papierowego i porządnie rozgrzewamy. Chochelką nakładamy porcję ciasta i smażymy naleśnik z obu stron do zarumienienia. Przekładamy na talerz i odstawiamy, czynność powtarzamy z resztą ciasta.
W małym garnuszku umieszczamy wszystkie składniki na mus: 6 truskawek, 2 łyżeczki cukru i 3 łyżki wody, Podgrzewamy, często mieszając i rozdrabniając widelcem, aż truskawki rozpadną się, a cukier rozpuści.
Naleśnik smarujemy połową musu, wykładamy połowę banana i truskawek, składamy na 4. Czynność powtarzamy z drugim naleśnikiem. Smacznego! :)