Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wyobrażam sobie świąt bez białej kiełbasy :) W takim wydaniu, pieczona z cebulą, śliwkami i jabłkiem z dodatkiem wina i musztardy francuskiej smakuje wyśmienicie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 960
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2849
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1706
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14641
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 960
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2849
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1706
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14641
Składniki
Cebulę pokroić w pióra. Na patelni rozgrzać olej. Dodać cebulę i smażyć do zeszklenia. Dodać sos sojowy, miód, majeranek i pokrojony na cienkie plasterki czosnek. Smażyć do czasu, aż cebula się skarmelizuje i nabierze złotego koloru. Cebulę przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na patelnię wlać wino i podgrzać, ściągając płaską łopatką z dna patelni resztki po smażeniu cebuli.
Zawartość patelni przelać do naczynia żaroodpornego. Dodać ziele i liść, pokrojone jabłko (wraz ze skórką), śliwki i naciętą kiełbasę. Całość doprawić pieprzem i posmarować musztardą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 minut, aż kiełbasa nabierze złotego koloru.