Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste naleśniki, które wprost rozpływają się w ustach. Możesz zaserwować je na śniadanie lub jako słodką przekąskę w ciągu dnia.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2913
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 876
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2418
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6718
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2913
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 876
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2418
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6718
Składniki
Biała oddziel od żółtek. Do dużej miski przełóż żółtka, dodaj mąkę, cukier i napój roślinny. Wszystko dokładnie wymieszaj. Pod sam koniec wlej wodę i ponownie zamieszaj ciasto.
Białka ubij wraz ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodaj do ciasta i za pomocą sylikonowej szpatułki bardzo delikatnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej masło klarowane i wylej ciasto. Przykryj przykrywką i poczekaj, aż wierzch naleśnika zacznie się ścinać. Następnie odkryj patelnię i przerzuć naleśnik na drugą stronę.
Jogurt wymieszaj z cukrem i posmaruj nim naleśniki. Przyozdób orzechami włoskimi i borówkami.