Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste naleśniki, które wprost rozpływają się w ustach. Możesz zaserwować je na śniadanie lub jako słodką przekąskę w ciągu dnia.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 1717
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 8
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3026
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 1717
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 8
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3026
Składniki
Biała oddziel od żółtek. Do dużej miski przełóż żółtka, dodaj mąkę, cukier i napój roślinny. Wszystko dokładnie wymieszaj. Pod sam koniec wlej wodę i ponownie zamieszaj ciasto.
Białka ubij wraz ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodaj do ciasta i za pomocą sylikonowej szpatułki bardzo delikatnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej masło klarowane i wylej ciasto. Przykryj przykrywką i poczekaj, aż wierzch naleśnika zacznie się ścinać. Następnie odkryj patelnię i przerzuć naleśnik na drugą stronę.
Jogurt wymieszaj z cukrem i posmaruj nim naleśniki. Przyozdób orzechami włoskimi i borówkami.