Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste naleśniki, które wprost rozpływają się w ustach. Możesz zaserwować je na śniadanie lub jako słodką przekąskę w ciągu dnia.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 108
Dziś do pracy.
Odsłon: 126
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 149
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15400
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 319
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 108
Dziś do pracy.
Odsłon: 126
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 149
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15400
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 319
Składniki
Biała oddziel od żółtek. Do dużej miski przełóż żółtka, dodaj mąkę, cukier i napój roślinny. Wszystko dokładnie wymieszaj. Pod sam koniec wlej wodę i ponownie zamieszaj ciasto.
Białka ubij wraz ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodaj do ciasta i za pomocą sylikonowej szpatułki bardzo delikatnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej masło klarowane i wylej ciasto. Przykryj przykrywką i poczekaj, aż wierzch naleśnika zacznie się ścinać. Następnie odkryj patelnię i przerzuć naleśnik na drugą stronę.
Jogurt wymieszaj z cukrem i posmaruj nim naleśniki. Przyozdób orzechami włoskimi i borówkami.