Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste naleśniki, które wprost rozpływają się w ustach. Możesz zaserwować je na śniadanie lub jako słodką przekąskę w ciągu dnia.
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 34
Składniki
Biała oddziel od żółtek. Do dużej miski przełóż żółtka, dodaj mąkę, cukier i napój roślinny. Wszystko dokładnie wymieszaj. Pod sam koniec wlej wodę i ponownie zamieszaj ciasto.
Białka ubij wraz ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodaj do ciasta i za pomocą sylikonowej szpatułki bardzo delikatnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej masło klarowane i wylej ciasto. Przykryj przykrywką i poczekaj, aż wierzch naleśnika zacznie się ścinać. Następnie odkryj patelnię i przerzuć naleśnik na drugą stronę.
Jogurt wymieszaj z cukrem i posmaruj nim naleśniki. Przyozdób orzechami włoskimi i borówkami.