Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dobrego na śniadanie. Przepis pochodzi od mojej cioci z Bieszczad.
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 25
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 30
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 8788
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 193
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 25
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 30
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 8788
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 193
Składniki
Przygotowanie: Ziemniaki ugotować i zmielić lub dokładnie utłuc . Dodać śmietany, żółtko, obie mąki i sztywno ubitą pianę z białka.
Masę lekko wymieszać i formować owalne bliny. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, następnie podawać na ciepło posypane startym żółtym serem.