Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny boczek rolowany z szynkowaru polecam
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1091
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1070
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13022
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1091
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1070
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13022
Składniki
Przyprawy wsypuję do wody i ścieram czosnek i dokładnie nacieram mięso po obu stronach przyprawami .
Boczek zwijam w rulon i wkładam go do szybkowaru wyłożonego woreczkiem i zakręcam woreczek i zamykam szynkowar i na cała noc do lodówki by mięso przeszło przyprawami
Drugiego dnia gotuje boczek w garnku z wodą na wolnym ogniu około 2 godziny tak by temperatura podczas gotowania nie złapała 100 stopni .Po ugotowaniu mięso z szynkowarem wstawiam do garnka z zimna woda by sie studziło i później na cała noc do lodówki
trzeciego dnia wyjmuje szynkowar z boczkiem z lodówki wyjmuje boczek z szynkowaru i woreczka kroję na chleb i można zajadać smacznego ,po wykonanie zapraszam na film niżej