Do góry

Śniadania Przepis na:

Boczek z szynkowaru

Boczek z szynkowaru

Autor:

Przepisów i artykułów: 2192 Ocena: 48632

Dodano:

Odsłon: 606

No i to jest to! Do tego dobry chleb i „dżem” musztardowy <3

Składniki

  • 1 kg boczku wieprzowego ze skórą
  • 1 łyżka soli
  • 5 ząbków czosnku
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z boczku wykrawamy skórę. Równamy od strony mięsa. I oczywiście nasze kizie mizie szczęśliwe były z tegoż „równania”.
    Długość i szerokość zależna jest od rodzaju szynkowaru.
    Boczek nakłuwamy, nacieramy solą wymieszaną z czosnkiem. Marynujemy przez całą noc. Zwijamy, przekładamy do szynkowaru.
    Gotujemy 80 minut w 80°C.
    Studzimy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń