Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z ciasta francuskiego ,dla 3-osób.Wykrawam prostokąty, nakłuwam ciasto. Nakładam starty twardy ser ,szynkę, świeżą paprykę .Zapiekam w piekarniku. Smacznego.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11895
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16242
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5186
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11895
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16242
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5186
Składniki
Na blachę wykładam papier do pieczenia. Wykrawam prostokąty z ciasta francuskiego. Nakłuwam widelcem ciasto. Następnie układam: ser starty, szynkę, paprykę/pokrojoną, przykrywam ponownie startym serem.Na koniec widelcem zlepiam paczuszki wypełnione po brzegi. Smaruję jajkiem. Piekę 0k.20 min. w temp.160-170 C .Najczęściej jemy z keczupem. Smacznego.