Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z ciasta francuskiego ,dla 3-osób.Wykrawam prostokąty, nakłuwam ciasto. Nakładam starty twardy ser ,szynkę, świeżą paprykę .Zapiekam w piekarniku. Smacznego.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 56
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 56
Składniki
Na blachę wykładam papier do pieczenia. Wykrawam prostokąty z ciasta francuskiego. Nakłuwam widelcem ciasto. Następnie układam: ser starty, szynkę, paprykę/pokrojoną, przykrywam ponownie startym serem.Na koniec widelcem zlepiam paczuszki wypełnione po brzegi. Smaruję jajkiem. Piekę 0k.20 min. w temp.160-170 C .Najczęściej jemy z keczupem. Smacznego.